fredag den 1. februar 2013

01.02.2013

Fredag 01/02-2013


I går havde vi en virkelig dejlig dag. Vi havde planlagt en tur til vandet, så vi stod tidligt op for at kunne få det meste ud af dagen. Her i Indien står solen tidligt op, men det går også tidligt ned, så vi er nødt til at planlægge efter det, for Father Johnson har rådet os til ikke at være ude når det er mørkt – i hvert fald ikke før vi kender stedet bedre.


Vi tog bussen fra Changanacherry (som er den by vi bor i) til Alleppey. Turen dertil var rigtig flot og man kører langs en af de mange floder der ligger i Kerala. Langs floden ligger der på den ene side en masse huse, som godt kunne se ud til at være eget af lidt fattigere mennesker. De vasker tøj i floden og har lavet håndtrukne tømmerflåder til at krydse floden med og det ser generelt meget primitivt ud.
Da vi ankom til Alleppey var det tydeligt at det var et langt mere turistet område. Her så vi de første hvide mennesker. Der var en del backpackere og man kunne mærke at inderne her var meget mere vant til hvide mennesker. Ikke så meget nysgerrighed, som vi ellers er vant til. Desuden var priserne højere (dog stadig billigt for os) og inderne mere desperate efter at sælge.

Fra busstationen tog vi en rickshaw, så nu har vi vist også været hele vejen rundt i transporten, lige bortset fra båd :)
I en rickshaw er der sæder til tre personer. Men Benjamin røg foran og delte sæde mig chaufføren og jeg sad på skødet af de tre andre bagi. Det var lidt af en tur og de kører altså vildt, men det er alligevel ret kontrolleret. Vi har endnu ikke oplevet nogle trafikskænderier, så man må gå ud fra at alle er indforstået i den måde man kører på. Father Johnson sagde i dag, at der er trafikregler, men de bliver ikke overholdt :)



Vi blev kørt til en lækker strand, fyldt med palmer. Det var ikke til at se hvor lang stranden var, så den har nok fortsat i en uendelighed. Her var der lidt turister, men også flere indiske par som var på ferie. Derudover var der flere flokke af indiske mænd som sad samlet under palmetræerne – tydeligvis for at kigge på hvide damer! 
Vandet var virkelig skønt og jeg har aldrig badet i havvand som var varmt, så det var skønt! Vi fik en masse sol (måske lidt for meget) og nogle gode timer der.

I dag har vi været ude og se et af de steder vi kan vælge at arbejde. Det hedder Sacred Heart og er en daginstitution for mentally disabled. Her var dog lidt af en blanding. Det var et rigtig spændende sted og børnene og de unge var så søde. Jeg kunne helt sikkert godt finde at arbejde der. 
Vi fik serveret lækker sød kaffe og en lille kage og Camilla, som er spejder i DK, fik mødt nogle indiske spejdere. Det var lidt sjovt at se dem, især fordi drengene havde en lyserød halsklud.


Efter besøget kørte Father Johnson os op til det han kaldte Biskoppens Palads. Vi skulle nemlig møde ham. Det var et kæmpe stort hus, ja faktisk et mindre palads. Her blev vi vist lidt rundt og mødte nogle forskellige præster. Da vi havde hilst på Biskoppen, blev vi inviteret ind i spisesalen, hvor vi fik serveret ”wedar” (tror jeg det hed), som er en donutlignende friturestegt snack, serveret med bananer, te og kaffe. Her kom The former Bishop ind og spiste sammen med os. Vi var blevet pladseret så langt oppe ved biskoppen og den tidligere biskop som muligt, mens mange andre sad helt nede bagi. Det er altså virkelig velset at være hvid og der er enormt meget status i at kende hvide mennesker. 
Det var en fantastisk oplevelse og i morgen er vi inviteret til to ceremonier, en vielse og en forlovelse. Spændende :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar