Opskrift
Indgredienser
1 kg pil selv rejer
1spsk vinegar
friskkværnet peber til at krydre
2 stjerneanis
1 spsk fennikel frø
5 cm kanelstang
12 nelliker
3 kardemommekapsler (gerne sort kardemomme)
1 spsk peberkorn
2 spsk olivenolie
2 finthakkede løg
1 spsk finthakket hvidløg
1/4 spsk gurkemeje
1 spsk koriander pulver
2 snittede friske grønne chili (i originalopskriften er det 3-4, men det kan man smage sig frem til)
5 dl kokosmælk
2,5 dl kokosvand (brug evt. bare kokosmælk her)
salt
20 karryblade
evt. hakkede gulerødder
- Mariner rejerne i en skål med vinegar og friskkværnet peber.
- Rist stjerneanis, fenikkel frø, kanel, nelliker, kardemomme og peberkorn på en pande indtil det afgiver duft. Blend herefter den ristede masala mix eller kværn det med en morder.
- Varm en spsk olivenolie i en dyb pande. Sauter løg og hvidløg indtil det er skinnende. Tilføj de grønne chilier, sammen med gurkemeje og koriander, og sauter det nogle få minutter mere.
- Tilføj kokosmælk og kokosvand. Lad det koge op og tilføj 3/4 af den ristede masala mix. Skru ned for varmen og krydrer det med salt. Lad det simre i 10 minutter.
- Varm imens resten af olivenolien i en pande og sauter de marinerede rejer. Tilføj karryblade.
- Når karrybladende ser klar ud, tilføjes det til stuvningen. Drys evt. lidt af det resterende masala mix over.
- Server med basmati ris, chapatti el. andet brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar